header image

Werken met gerecyclede materialen blijft een uitdaging

Werken met gerecyclede materialen blijft een uitdaging

Bij Modiform staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We recyclen inhouse materialen waarvan we weer nieuwe producten maken. Dat maakt het productieproces niet altijd makkelijker. Het is soms een uitdaging om het goed te krijgen, omdat de basismaterialen niet altijd precies hetzelfde zijn. Maar als de uiteindelijke kwaliteit van de producten goed is, geeft dat ook meteen een grote voldoening. Tenminste, zo voelt Omsteller Rob Sinke (58) dat zeker: “Ik vind het belangrijk om op het werk, maar ook privé, een beetje om te kijken naar het milieu. Voor mezelf, maar ook voor de generaties na ons.”

Rob: “Als Omsteller zorg ik er met mijn collega’s voor dat de machine omgebouwd worden als er een ander product gemaakt moet worden. We vervangen bijvoorbeeld de matrijs, dat is als het ware de vorm waarmee we vormen uit de folie maken. In de ochtend, als mijn ploeg begint, kijken we eerst naar de machines die stil staan en de ombouw in moeten. Daar gaan we mee aan de slag. Je werkt dan samen met een collega. Als het ombouwen klaar is, gaat de ene indraaien en de andere begint aan het omstellen van de volgende machine. We werken nu in twee ploegen, met twee mensen in iedere ploeg. Overdag hebben we overlapping, dan zijn we een paar uur met z’n vieren. We werken met vaste collega’s. De sfeer onderling is goed, we hebben op z’n tijd een lolletje. Maar we weten ook wanneer we serieus moeten zijn, we werken tenslotte met scherpe en zware materialen. Veiligheid gaat voor alles.”

 

Nieuwe frisse blik

“Ik heb een collega die hier korter werkt dan mij, de andere twee werken al langer bij Modiform. We zijn elke dag aan het kijken of we zaken nog verder kunnen verbeteren. Of we het ombouwen makkelijker kunnen maken en of er manieren zijn om minder fouten te maken. Ik heb met mijn leeftijd en werkervaring een vrij nieuwe en frisse blik op ons werk. Het leuke is dat mijn ideeën ook echt serieus worden genomen, we testen het en kijken dan of het in de praktijk ook werkt. Ik vind dat een heel leuk deel van mijn werk, het houdt het afwisselend en uitdagend.”

Zwaar werk?

Ik ben nu 58, het werk is lichamelijk best zwaar door de zware onderdelen waar we mee werken. Maar zoals het nu gaat, houd ik het gewoon vol. Zeker als we mee kunnen blijven denken over verbeteringen. Ik hoop in ieder geval bij Modiform te kunnen blijven werken tot mijn pensioenleeftijd. Ik wijs mensen die ik ken ook op openstaande vacatures. Dat zou ik niet doen als ik zelf niet tevreden was. We hebben afwisseling in ons werk en ook buiten werktijd zoeken de collega’s elkaar zo nu en dan op, al dan niet met de Personeelsvereniging. Een potje bowlen en een hapje eten of zo. Dan hebben we echt veel schik!”

Schrijf je in voor een job alert

Close icon

Categorie

locatie